Bjarteblogg

Wolfram Alpha - en lekeplass for nerder eller det nye internett?

I natt åpnet Wolfram Alpha dørene på gløtt til deres nye søkemotor. I stedet for å gi deg liste med nettsider der du kan finne svar på det du søker etter gir Wolfram Alpha deg svaret direkte. Det ser ikke ut som om de kommer til å konkurrere direkte med verken Google eller Wikipedia, selv om jeg tror de kommer til å stjele litt trafikk fra begge Du kan søke på utrolig mye rart og kjekt, som for eksempel:

17mai.png.scaled.500.jpg

Den offisielle åpningen er på mandag, så foreløpig er det litt småglipper i ny og ne. Hvis de ikke har kapasitet til å svare på søket ditt får du opp denne siden, (som for de uinnvidde er en referanse til HAL i filmen 2001: En romodyssé av Stanley Kubrick):

HAL.png.scaled.500.jpg

Det blir også spennende å se hvor stor feilprosent de har, og mulighetene for tilbakemelding og endringer. Språksammensetningen for Norge ser ikke helt riktig ut, med Nord-Samisk på 48%.

I følge sjefen selv, Stephen Wolfram, er dette bare begynnelsen. Det blir spennende å se om de klarer seg, og om det kommer til å ta av. Jeg er i alle fall allerede en stor fan.