Bjarteblogg

Ymse nyvinninger

Jeg klarer aldri helt å bestemme meg for hva denne bloggen skal inneholde. For tiden heller jeg mot "se hva jeg fant på internetten".

Google har et nytt prosjekt der de analyserer søkemønstre og klarer å spore utbrudd av influensa over en uke tidligere enn vi har klart til nå. Fin artikkel hos New York Times og siden til prosjektet.

1881 laget tidligere i høst en veldig fin iPhone-utgave av søkesiden sin, og nå har den blitt enda bedre. I tillegg til en knapp for å ringe og en for å vise adressen på Google Maps har den nå også en knapp for å sende SMS og en for å slå opp i skattelistene. Det siste er vel ikke det jeg har savnet mest, men det var faktisk mye kreativ statistikk. Skriv inn deg selv og se hvordan du ligger an sammenlignet med gjennomsnittet, gjennomsnittet for ditt årskull, sammenlignet med deltakerne på "Skal vi danse", osv. Du kan teste på http://1881.no/iPhone selv om du ikke har iPhone.

Og så litt mobilt vær. Min favoritt-værside yr.no har kommet med en super mobilside, som funker på alt som kommer seg på internett. http://m.yr.no

Jeg er litt i stuss, men jeg tror jeg faktisk liker enda bedre meteogrammet. Hvis du søker deg frem til der du er på yr.no og velger "time for time" så får du blant annet opp et skjema over hvordan været blir fremover. Ved å lage et bokmerke direkte til det bildet så får jeg veldig deltajert værmelding rett på mobilen.

Av dette så er det bare Google sin Flutrends som var nytt. Når jeg først er i gang med gammelt nytt så sleger jeg på et par saker til.

Tidtrøyte:

Bilder:

Traileren til den nye filmen fra Pixar

Og til slutt en fin kake